31:a januari

Hemma i lägenheten i Piteå nu.
Idag har varit en slöar-dag, har legat framför tv:n i Vistträsk i stort sett hela dagen. Vid halv sex pallrade jag och Daniel våra rumpor mot Piteå, så jag hann med ett härligt träningpass!
Var på RPM idag för första gången. Det är ett förkoreograferat spinningpass, och det var sjukt himla jobbigt! Jag har inte varit med om liknande, intervallträning när det är som bäst! ;)

Så nu sitter jag och Daniel och ser "A Lot Like Love" och jag äter lite godis med gott samvete! :)
Ska jag vara ärlig så har jag nu lagt ner detox, jag pallar inte att äta typ bara frukt och gå hungrig hela dagen..




Från det ena till det andra...
Jag hittade en rätt så häftig grej att klista upp på toalettdörren.
Hade lätt köpt den om jag bara haft en lite större och häftigare lägenhet (utan grå toa-dörr)!


Whats love got to do with it

Nu sitter jag och Daniel och myser framför tv:n och ser "Whats love got to do with it", sjukt bra! 
Vi har just suttit i badet och värmt oss, grymt skönt. Hade i badolja, så nu är vi lena som baby-rumpor. ;)

Tidigare idag var vi till Älvsbyn och grattade Dessi som fyllde 19. Jag var tvungen motstå all god tårta och smörgåstårta pga detoxen, men det var helt okej! 



Tina Turner herself!

 

Storbak!

Nu doftar huset bulla! Klev upp kring 9, och har haft en riktigt nyttodag hittils.
Började med att måla om en byrå och spegel och sedan har jag bakat till mamma. :)
Jag har även startat med detox idag, det har blivit litet uppskjutet pga olika orsaker. Men nu är jag igång i alla fall! :)



Non-stop cookies
Syltkakor
Vaniljbullar
(Har tyvärr inte hunnit smaka några, är ju som sagt i en detox, men sen! ;))



Show

Hemma i Vidsel nu, efter en vecka i både Piteå och Luleå!
Sov hos Caroline från onsdag tills idag, igår fick vi även sällskap av Daniel.
Igår hade frisör-treorna sin hårvisning och jag, Carro, Magda och Camilla var hårmodeller åt Julia. Det var visning både kloclkan två och sju, och båda gick finemang. ;D

Ikväll ska vi nog upp till farmor en sväng för att säga hej, klarar mig ju inte utan söt-tanten dära!


"The show must go on"
Carro (Starwars), Camilla (Lejonkungen), jag (starwars), Magda (Pirates Of The Carrabian)
Jag tror för övrigt Magda är den som blir mest ihågkommen under hela visningen! ;D


Detooox

Nä, vet ni vad!? Nu har jad suttit och funderat här ett bra tag, och jag tror jag ska göra ett nytt försök på en detox. En vecka.

Nu för tiden känner jag mig trött, hänging och seg. För mycket skit kommer in i kroppen och orsakar detta. Därför ska jag nu göra en nystart med mitt liv och komma på fötter igen! :)

Varmt citron-vatten, grönt eller rött the, bär, frukt och grönsaker i en vecka, startar imorgon!
Gott och framförallt Skööönt! :)

Varför detox?
Genom att ge din kropp "semester" en period kan du åstadkomma stor förbättring av din hälsa! Detox handlar om att rensa ut gifter och slaggprodukter ur kroppen genom att äta en kost som är utrensande, rik på vitaminer och mineraler och fullproppad med nyttiga antioxidanter.

Alla vill vi ha en god hälsa, massor av energi, bra sömn och ett allmänt välbefinnande. Men maten vi äter innehåller inte alltid den näring kroppen behöver, vi stressar för mycket och ger inte kroppen tid att återhämta sig. Resultatet av vår livsstil är ofta överviktsproblem, allergier, huvudvärk, trötthet och infektioner. Detox är ett program som rensar och ger din kropp ny energi och hjälper dig att hitta en hälsosam livsstil. Resultatet blir att du går ned i vikt och blir piggare. Dessutom får du en vackrare hy, glansigare hår och starkare naglar. Du kommer att känna dig mindre rastlös, få ökad koncentrationsförmåga och starkare immunförsvar - vilket i sin tur leder till att du håller dig friskare!



Luleå nästa

Äntligen hemma efter en ganska lång dag på praktiken.
Vid halv 10 ikväll ska jag dra till Luleå, till Carro, och sova över. :) Vi ska ju vara med på frisörernas visning, så det blir upp med tuppen imorgon!


Turkey nästa (!?)

Nu är det nästan, nästan bestämt. Eller det är ganska bestämt att jag och Daniel i alla fall drar till Turkiet 30:e maj, alltså veckan före studentveckan. Vilka som ska följa med är ännu en liten gåta, väntar på besked. :)
Ska bli otroligt skönt, och att ha något att se fram emot är ju en sporre såhär sista terminen!

Annars idag så har jag varit sjukt trött, men efter ätit lite ägg (min nya matfavourit ;p) så fick jag lite energi och for och tränade en sväng. Att mat verkligen är så viktigt för att man ska orka något har jag fått bevis på idag..
När det gäller träningen så känns det som jag äntligen kommit igång på allvar nu, och efter varje pass rinner bara svetten mer och mer. Det är underbart! :)

Nä, nu måste jag göra lite Engelska c, har muntlig redovisning om Skottland nästa vecka...



Turkiet 2007
Pappa, Emil och jag


Jag uppe på scenen ;p


Turkiet 2008
Victor, Daniel, jag, Magda och Emil


Turkiet 2009


Turkiet 2009

Som ni ser, jag börjar bli rutinerad på det där med Turkiet... ;)


Bikini från hm

Är just hemkommen från ett svettigt träningspass.. Skönt!
Har kikat runt lite på internet och hittat mina 2 bikinisar inför sommaren ;)






Movie-night!

Ligger framför tv:n med Daniel och Emil, är inne på våran andra film för kvällen..

Har funderat.. Jag och mamma ska vara utan godis till 1:a mars (till att börja med), men jag har kommit på att jag även ska försöka vara utan fika, inte varje dag, alla timmar, men inte äta så ofta. Visst, suget kommer och då smakar det så fruktansvärt bra med glass (eller vad det nu kan vara), men efteråt mår man bara skit och känner sig som en uppsvälld ballong. Nä, en gång i veckan med sött får räcka, och då ska man sluta äta när det smakar som bäst. På så sätt bli man inte äcklad och magen känns helt okej!



Snart är mina sommarformer tillbaka ;) ;)



23 januari

Gårkvällen i Tällträsk blev trevlig. Vi for hem idag någong gång mitt på dagen, och jag och Daniel drog direkt till farmor för ett kortparti :)
Nu sitter jag dock hemma och går igenom all post som kommit medan jag varit i Piteå.

Vad gäller kvällen så vet jag inte vad den kommer att bjuda på.. Men det känns som att jag bara vill vara hemma och mysa framför tv:n. Mamma och pappa ska sova över i våran lägenhet en natt till, så jag ska snart gå och fixa middag. Räklåda :) .



Marran, Adde och jag ;)

Vuxenblöjan som Moni skickat med kom att bli poulär...

 


Ja, ni ser ju..


Tällträsk

Efter hockeyn igår stannade jag och Daniel i Piteå.. Jag var ledig idag men tänkte att jag skulle stanna så skulle jag kunna fara och träna idag. Sagt och gjort. Jag startade dagen med ett långt träningpass på Step In, gymmade och avslutade med att stå på cross-trainern ett ganska bra tag!

Nu har jag just städat klart hela lägenheten och jag och Daniel ska nu börja gå mot bussen.
Ikväll blir det en myskväll i Tällträsk med några kära vänner. :)

Hörs!

Hurra!

Luleå-Rögle 3-2 :D


Pappa, Daniel, jag ;D


Falcon ;D


Falconsoffan nästa! ;)

Tjo! Har just kommit hem efter en sväng på stan med Linda. Har investerat mig ett par nya skor, lämpliga för våren! ;)

Snart ska jag och Daniel bege oss mot Luleå för att se hockey, Luleå-Rögle. Pappa ringde för någon dag sen och frågade om vi skulle med, och visst skulle vi det! ;) Och det bästa är att vi ska sitta i Falcon-soffan, haha. ;D



Bruna istället för svarta för en gångs skull. Rea också, enadst 245! ;)


Snabba cash

När jag kom hem från praktiken idag möttes jag av en hel skohög i hallen, så ska inte skriva så mycket mer.
Men senare ska vi i alla fall och se snabba cash, skoj! ;)



Circus fantasy

Idag när jag kom hem möttes jag av ett guldigt, fyrkantigt paket..



Och gissa vad underbara Daniel köpt; Brittans nya parfym, underbart!
Från familjen Berg! ;)


Gårkvällen! :)

Gårkvällen var mycket trevlig. Vi bastade väl i ungefär en kvart innan vi blev less, men det var skönt så länge det varade. Såg sedan Paradise Hotel hos Maria och sen gick jag, Carro och Magda hem till Carro för att frisera min lugg. När Carro skar sig genom luggen med kniven säger kvinnan; "det här är som kul, för vi har aldrig fått lära oss det!" Tack.. Men det gick vägen i alla fall :)
Klockan var väl kring tolv då vi blev akut sugna på scones, så vi drog till Magda och jag fixade scones. Sedan somnade vi alla gott hemma hos Maggan!


Tea-time! ;)



Kvinnor i en ångade bastu ;)


Bastukväll!

Sitter hemma hos Magda nu och försöker sysselsätta mig medan kvinnan ligger och sover.
Hade tänkt fara ut och gå, men efter träning 7 dagar i rad så känns det som att jag behöver en vilodag. Senare ska vi dra till Maria och basta och snacka skit, sköönt! ;)

Förresten så ringgde mamma igårkväll och verkade smptt upprörd över att hon var så proppmätt av godis.. "-Matilda, ska vi vara utan godis till 1:a mars?? Nu jäklar!" Och visst ställer man upp för lilla mor. Så alltså, inge godis förän 1:a mars. Men får dock fika, förklarade att vi hade fika på turismen varje tisdag, och der får man inte missa. ;) Men detta ska nog gå bra.
När jag kommit igång med träningen känns det ändå bara som man förstör om man håller på stoppa i sig massa gogis. Då står man ju bara kvar på 0, istället för att gå minus. ;)

Hyfsat aktiv dag :)

Puuh! Sitter anfådd i soffan efter mitt och Daniels tävlingrace hem från Blå Ängeln. Har nämlige varit och käkat pizza! ;)
Annars idag så har jag varit och solat, efter det tränat. Sedan varit på stan en sväng och efter det har vi varit och sett på Petters hockeymatch. En riktigt aktiv dag om jag tänker efter! :)

Imorgon efter skolan ska jag stanna i Luleå och hänga med tjejerna. Vi ska basta i Marias lägenhetshus nånstans. Jag har även tänkt hinna på Inpuls en sväng och gäst-träna. :)



Vi är alltid lika söta ;)


Lördagsmys för mig själv..

Sitter hemma nu och myser med glass framör tv:n coh ser "Miss Secret Agent". En gammal goding. Väntar på att Daniel ska komma hem, men det dröjer nog än en timma eller så..
Ikväll har vi i alla fall bestämt oss för att bara ta en skön hemmakväll. Vi har hyrt "Yes man" (?), så hoppas på den är bra då..




Gräddglass med hallon och hemmagjord chokladsås :)


Morgongspinning är den bästa start på dagen man kan få! ;)

Dagen startade jag med ett medel/hög-intensiv spinningpass på Step In, skönt! När jag kom hem hade alla vaknat (Dessi och Leo sov över), så jag kokade korv till frukost.
Har även hunnit vara på stan en sväng, men det blev inga stora inköp.

Kvällen får vi se vad den har att bjuda på.. Daniel ska först och fira Danne som fyllt 20, och sen får vi väl se om det blir party här i Piteå. Är dock inte så taggad på det, jag får nog mysa på för mig själv här hemma. :)


Fredagsmiddag!



Jag och Daniel har just ätit middag!
Ungsstekt kyckling med rostade rotfrukter och mangoraja.
Päronhalvor med knäckigt havregrynstäcke och vaniljglass.
Inte helt fel :)

Förresten kommer nog Dessi och Leo snart, trevligt!


No pain, no gain.

Sitter hemma och väntar på Daniel ska sluta nån gång (15.50). Ikväll ska vi vara kvar här i Piteå. Vette tusan vad vi skulle ha hittat på. Vi tänkte gå och se "Snabba Cash", men eftersom vi inte alltid är så snabba av oss så var det bara en plats kvar. Så i kväll blir det kanske att hyra en film, eller vara med Daniels kamraterm, vi ser ju!

Jag tog i alla fall cykeln imorse och stack till Step In. Gjorde en ganska tuff gym-runda, men som sagt; "No pain, no gain"!



Måste bara visa...

Detta var vad Daniel kom hem med.. Jag bad om en bilpåse..
Vi lär ju överleva ett bra tag framöver (skulle inte tro att allt tar slut ikväll;) )



En cola, ett paket popcorn, 1 bilpåse, 2 mars, en plopp, 1 snickers
och 4 kexchoklad!
Han är ju otrolig! ;)


Film och gotta!

Gokväll!
Nu har Daniel och hans vänner stuckit, så nu kan jag breda ut mig här i soffan.
Idag har jag varit på första spinningpasset efter jul, men det gick faktiskt bra! I måndags, när jag var och gymmade gick det till och med bättre än före jul. Snart kommer jag ju vara biffen själv! ;)

Nu väntar jag på att Daniel ska komma hem med nå gott, så ska vi mysa och se "You and me, Dupree".



Cupcakes!

Jag har just bakat dessa go-bitar!


Choklad cupcakes (med hela chokladbitar i) med vaniljfrosting.
Inte helt fel kan jag lova ;)


3 st  ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1  dl gräddfil (jag använde mjölk, hade inge gräddfil, funkade lika bra!)
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %

1. Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt.
2. Smält smör, häll i. Häll även i mjölken.
3. Häll i mjäl, bakpulver, kakao och salt.
4. Smält endast 100 gram av chokladen i vattenbad och häll sedan i.
    Hacka de resterande 100 g av chokladen till bitar och häll över.
5. Grädda i 13 min (för bullformar-storlek) i 175 grader.

Frosting:
50 g smör
200 g färskost
500 g florsocker
2 tsk vaniljsocker

Blanda det rumsvarma smöret, fäskosten och vaniljsockret. Häll sedan i flosrsockret.
Låt stå i kylen och kallna lite, spritsa sedan muffinsarna!


12 januari :)

Hemma från första gympasset efter jullovet, grymt skönt att äntligen ha kommit igång! Hade lånat Daniels bil för att ta mig dit och tillbaka och på vägen hem höll det på bli en katt mindre här i världen. Katten bara sprang fram, och jag överdriver inte om jag säger att jag var två dm från att köra över kattskrället.. Bilen stannade just framför den stilla-sittande katten och mitt hjärta var i halsgropen. Men slutet gott, allting gott! ;)

Sitter nu hemma och ser på 4+, om Susan Boyle. Vilken otroligt gullig kvinna.. ;) 


11 januari

Sådär, nu är julen bortstädad, skönt!
Det har inte blivit någon träning idag, jag har haft så otroligt ont i benen även idag, jag har aldrig varit med om liknande! ;)

För övrigt så har det ju varit underbart väder idag, vill bara att sommaren ska vara här..!

Nää.. rolilgare än såhär skriver jag inte ikväll..


Första jobbkvällen på statt

Go kväll.
Sitter äntligen hemma i soffan, men med en träningsvärk i benen som inte liknar något annat (från gårdagens skotertur)! Jag kunda nästan inte gå där ett tag, men nu börjar den äntligen vika sig.

Har gjort min första kväll på statt ikväll, och det har gått (förvånansvärt) bra. Dock så var de ju bara 3 gäster på hela hotellet, men det var nog lika bra!
Har även varit med om en nära-döden-upplevelse på väg hem från jobbet. Precis innan jag skulle låsa upp dörren till lägenhetshuset faller det världens himla istapp från taket, mitt framför mina fötter! Jag hade nog inte varit så pigg om den hade prickat mig i huvudet.

Nä, krypa till kojs med Daniel nu så man orkar med första dagen på sista terminen imorgon. Hurra! ;D


(Trotts Daniels protester)
Denna snygging ska jag krypa till kojs med!


Skoterdag med bio som avslut!

Jag och Daniel var uppe klockan åtta imorse och började ladda för en skoterdag i Kåbdalis. Ringe även till Adam som skulle med, för att kolla så han var vaken. Vilket han förresten inte var (tur att vi ringde då), jag och Daniel verkar ha en förmåga att planera ssaker med folk som bara ska försova sig! ;)
I alla fall så var vi i Kåbdalis vid tio.
-6 grader, klarblå himmel och snö som vilar tungt på träden.. Underbar dag för skoter!


Vi var hemma i Vidsel klockan fem, åt go-middag och drog sedan till Piteå för att se "Avatar" (måste säga den var häftig) med Adam, Maria och Magda.

Så nu sitter vi i lägenheten och har just städat upp alla julgrejer och möblerat om i skåpar för att rymma allt. Kan meddela att jag är gode trött nu och börjar redan ha träningsvärk i benen efter en hel dag på skotern! :)

 




Pojkarna redo ;)


Underbart fin dag vi valde!


Adam och jag poserar, vi kan detta ;)


....

Jag tror jag snart dör av rastlöshet! Fjärde dagen jag hostar som en idiot och börjar vara ganska less. Tjejorna skulle ha en spelkväll ikväll, men tror jag måste hoppa den, känner mig inte så fräsch.
Nä, snart bär det nog av mot Vistträsk och en kväll som troligen kommer bestå av slötittande framför tv:n!


Turkiet igen hade inte varit helt fel...



Australien..

Boy, hade inte Australien varit något!?


Ayers rock


Bondi beach


Sydney

Insperationen har jag fått via tv:n. Har legat hemma och varit sjuk och kollat på tv. Upptäckte programmet "Bondi Rescue", och nu vill jag så fasligt mycket åka till Australien! ;)

pentan rocks

Igår vid sju kom vi på att vi skulle dra till Piteå. Så jag, Daniel, Magda och Camilla kasta oss i bilen och drog till lägenheten. Senare kom även massa andra vidselare och höll oss sällskap. Vid tolvtiden for alla på pentan och rocka loss. Lika skabbigt som vanligt, men med gott sällskap kan det mesta bli trevligt. :)
Till efterpartyt var vi tillbaka i läggan igen, och vi somnade sedan kring halv sex(?).

Gårkvällen har dock gett ett resultat av huvudvärk och trötthet under dagen. Dock är jag förkyld också, kan vara det som spelar in..

Vila nu!


Lördag

God kväll!
Dagen har flytit på så otroligt segt så jag vet inte vad. Jag och Daniel var själva i Vistträsk så vi har sprungit i nattkläder fram till klockan tre. Då insåg vi dock att vi var tvugna att hitta på något, så vi ringde Dessi och Leo. Så under kvällen har vi varit i Idafors och spelat spel, även Martin och Sandra kikade in.
Nu är det bara att kasta sig i säng och fundera på vad fasen man skulle gjort imorgon..!?

Happy New Year

2010 då, nytt år och nya möjligheter. Tror ändå inte det kommande året kommer att bli så annorlunda jämfört med det gågna..

Igår började vi i alla fall hema hos fröken Nilsson. Jag, hon och Daniel. Vi gjorde plankstek, strawberry daiquiri och piggelindrinkar, inte tokigt. Sedan for vi upp till Robert och Johanna i Brännmark, och därifrån bar det sedan av upp till hotellet. Där var det dans och nyårs-skål som gällde.
Vi var hemma runt tre, och då kände jag ett fruktansvärt sug efter rostade mackor, så jag tog in halva kylskåpet och brödrosten till mitt rum och avslutade kvällen med mackor!
Kort och gott så var det en mycket trevlig kväll! :)

Har inte bilder från hela kvällen, eftersom kameran var mystiskt försvunnen. Men den kom tillslut i sina rätta händer ;)


Carro och Daniel :)




RSS 2.0