??

Wihoo, imorgon blir det Åre!! :D:D
Idag har det för övrigt inte hänt mycket. Varit hos farmoran och kastat in lite ved, varit till Älvsbyn och sett när Daniel och Adam svetsat, ingen skidtur.. Vad men kan man säga??

Ja!

Nu har jag bestämt mig för att köra detta lchf. Eller inte riktigt.. Jag ska skippa massa kolhydrater, men inte äta sådär jättemycket fett.. Känns inte som att det ska vara så bra för ådror, blodkärl mm. Så imorgon startar jag. Mer motiverad nu är någonsin. :)

Tänkte börja dagen med att baka detta bröd:


Mumsigt LCHF bröd

Ingredienser:
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor

Mixa allt till "mjöl"

Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg

Gör så här
Mixa allan nötter och frön till "mjöl" i till exempel en mixer.

Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.

1 skiva = ca 1,1g kolhydrat


Hemma i Vidsel.

God kväll!
Är hemma i Vidsel, endast jag och mor i huset..
Dagen började jag med ett spinningpass på Step In, for sedan hem och packade och efter det tog jag och Daniel vårat pick och pack och drog till Vistträsk. Har även hunnit vara på Älvsby-revyn och därefter ätit mackor hemma hos Marianne. Och nu sitter jag här... Äter mörk choklad och filosoferar.. Funderar på att börja skippa kolhydraterna, slippa känna sig sådär uppsvälld och äcklig. Men motivationen är inte riktigt på topp, vi får väl an se..


Passport, please?

Har promenerat till polisstation och hämtat ut mitt pass idag. Haha, skrattretande! Men ett steg närmare värmen! :)
Skönt med lov nu förresten. Men stannar här till imorgon på dagen så hinner jag fara och träna en sväng imorgonbitti. Och.. på söndag blir det Åre! :D:D



Haha! ;)


Sommaren räddad!

Sommaren räddad! Har fått sommarjobb på stadshotellet, grymt skönt att slippa oroa sig för det i alla fall! :) Ska även jobba lite extra några dagar framöver..
Sitter i alla fall hemma själv i lägenheten och ser Crocodile Dundee, ett bra tag sen sist man såg den.



Gud så härligt det skulle vara om man kunde få lite sommar!


vill ha sommar....

Var ju tänkt att klassen skulle till Boden och bada idag, men det bliev inte eftersom det var någon läcka(?). Fick dock inte veta det förän jag var på väg till Luleå och då var det försent.. ag for i alla fall till gammelstan och hälsade på Anna medan Daniel var på rättegången.
Väl tillbaka till Piteå förljde jag Daniel på skolan en sväng, men stack hem efter bara en kort stund. Lollo var i Piteå och har nyss varit på besök.
Nu snart ska jag på spinning, men först väntar mina ny-gjorda crepes! :)


Vill ha sommar, sommar, sommar!


22 februari

Har avbokat spinningpasset idag, är verkligen inte på humör idag, och då blir et bara sämre om jag tvingar mig iväg. Plus att när jag var på ica tappade jag sönder en hel soya-flaska och därefter kastade jag ut alla äpplen på golvet. Inte min dag idag.. Så ikväll blir det istället lite hemma-mys med Daniel :)
Har för övrigt i morotskaka i ugnen, ska även baka kladdmuffins ;)

Trotsat blåsten!

Så! Har trotsat blåsten här i Piteå och varit ut på min andra promenad för dagen. Otroligt skönt att få in lite frisk luft i lungorna!
Annars har helgen varit lugn, det har varit en mys-hemma-helg i Vidsel. Och idag har vi ätit palt, det satt inte helt fel i kistan kan jag tala om för er! ;)

Nu måste jag hoppa i duschen och förhoppningsvis bli lite varmare. :)

Haha!

Måste bara dela med mig av denna underbara bild!! Bäverholmen för några år sen!


Mitt röda hår, runda ansikte och Daniels skäggfjun. Tänka sig att man sett ut så.. ;)


Fredag!

Har precis packat och städat klart, nu väntar jag bara på att Daniel ska sluta och komma hem!
Ska sedan bege oss mot Vistträsk, där vi ska vara ikväll. Daniel ska jobba på Arctic Falls i helgen, så det blir att vara hemma i Vidsel resten! Om vädret tillåter hade jag tänkt ta mig ut i skidspåret en sväng! :)


Trimgel?

"Ryktena är sanna! Medlet som hjälper dig att gå ner mycket i vikt har äntligen upptäckts. Produkten TRIMGEL är en bantingsgel som gör att fettansamlingar under huden försvinner som snö för solen!"2
osv osv…

Man smörjer den på problemområdena och det ska tydligen stoppa hungerkänslan, minska celluliter och ta  bort överflödigt fett. (????)
Allt ska då hittas på.. Numera ska man inte behöva lyfta ett finger för något. Jag ifrågasätter dock om denna produkt är så effektiv som den låter?? :p





Nä, nu drar jag mot StepIn för ett spinningpass
"you gotta work for what you want"


Numera har jag lugg..


Carros verk!


Kondition

Äntligen har jag tagit mig igenom en äckligt tungt spinningpass, bara backe och ben hela passet igenom. Inte gjorde det saken bättre att jag inte tränat på ungefär en vecka... Men nu är jag i alla fall igång igen! Jag har kommit på att jag bara ska köra konditionsträning numera. Någon gym-runda kanske det blir, men nu ska jag satsa mer på förbränning än styrka. När jag sedan är nöjd ska jag börja styrketräna igen för att definiera mina muskler lite mer, men det tar jag då!

Idag har jag för övrigt gjort en ceacarsallad, och go blev den! Gjorde till och med egna krutonger. :)


Jag vill ha sommar nuuu!!!!










17 februari

Gäsp! Har varit sjukt trött idag, kan bero på att jag och Daniel kom hem från Luleå någon gång inatt.. Efter utbildningsmässan igår for vi till Luleå för att bli friserade av Carro. Daniel blev korthårigare och jag har numera raklugg (bild kmr sen) .Vi (plus Magda) hyrde också en film, Flickvänner Från Förr, som vi såg innan vi begav oss hemmåt!

Förresten har jag och Daniel börjat med en nyttig vecka idag, och tro det eller ej men det var Daniels förslag! Bara passa på att hänga på då! Ska försöka utesluta socker hela veckan. Har dock inte bestämt mig om jag ska skippa bröd och sånt också. Man kanske får börja lite lungt. ;)

Nu blir det tvätta, handla och såsmåning om träna!



...

Jag lever. Har bara haft annat för mig.
Har i alla fall just städat lägenheten och snart ska jag, Magda och Daniel dra till Luleå. Daniel ska nämligen frisera sig hos fröken Nilsson!
Har varit på utbildningsmässa på morgon, inte vidare intressant. Men fick dock se Thomas DiLeva himself!

Jajaj, seees!

13 februari :)

God morgon!
Ska snart börja göra mig redo för att skjutsa Emil och hans vänner till Kåbdalis..
Jag, Carro, Magda och Krille har starka tankar på att dra på en impulsresa till Vougga och hälsa på grabbarna idag. Men kändes samtidgt lite drygt, 25 mil...

Igår var vi i alla fall hos farmor och Sixten och år smörgåstårta. Det var inte helt fel kan jag tala om för er! ;) Senare for jag och hängde med Carro och Magda och lite annat folk, men inget speciellt hände.. Förutom att våra tankat för impulsresan väcktes. Vi ser ju...



Denna bjöds vi på igår, behöver jag säga mer?


Ensam och övergiven ;/

Det suger att vara själv... Daniel har stuckit till fjälls för att jaga ripa, och själv sitter jag kvar i lägenheten och är otroligt sysslolös. Eller nog finns det väl saker att göra, dom är bara mindre roliga så jag struntar hellre i det.

Nä, nu ska jag nog börja krypa till kojs och mysa lite framför tv:n. :)



Jag och min favvis i turkiet i somras :) <3


Activio nästa!

Nu ska jag promenera till Furunäset och Step In för en timma riktigt skönt spinningpass. Love it!



med nya fräscha träningskläder! ;D


myspys

Är hemma själv i lägenheten nu och bara myser. Ganska skönt att vara själv någon gång också. :)
Har inte så värst mycket att skriva, så det är nog bäst jag låter bli.

Har för övrigt ont i magen, om det är såhär imorgon orkar jag nog inte med praktiken..



Denna lampa, hylla eller matta skulle jag inte tacka nej till :)


Klaaaart!!!!!!!!!!!!!

ÄNTLIGEN säger jag bara!! Nu är äntligen hallen klart! Gud vilket slavgöra att tapetsera, om man inte kan i alla fall. Det var inte lätt, men nu är det gjort! Är det bra eller inte vet jag inte så mycket om, men dom sitter ju i alla fall kvar på väggen och det är huvudsaken! :)

Nä, nu ska jag snart krypa till kojs så jag orkar upp på praktiken imorgon. Jag är sjukt trött!


Vet att det är dålig kvalla, bara taget med mobil ;)


Hallen förut, gul- och vitrandiga tapeter


Hallen nu, klaart ;D
(Bänken och spegeln har jag fått av farmor. Har målat den svart och bytt knoppar
och även tagit bort några blomdetaljer som stack ut. Jag gillar!)


Klädhörnet i hallen


7 februari :)

Finns inte så mycket att skriva om dagen..
Har varit hemma i Vidsel medan Daniel jobbat. Varit ut och gått en sväng i det härliga vädret och så. :)

Turkiet 30 maj ska för övrigt bli grymt kul. Hittils är det jag, Daniel, Robban, Adam, Linus, Joar, Jocke, Mona, Samuel, Ida, Linn och Kalle som bokat. Kommer bli fett kul ;)



På väg upp till farmor :)


Valdino

Jag tror nästan inte det går att vara så här trött, det är nog bara en tidsfråga innan jag somnar..
Gårkvällen blev i alla fall trevlig. Jag, Magda och Daniel tog det lugnt hemma hos oss, sedan kom två klasskompisar till Daniel, vi chilla lite mer och sen drog vi på Valdino. Var väl hyffsat med folk, men trodde det skulle vara mer. Trevligt var det i alla fall.
Vi somnade väl någon gång runt halv fyra, och klev upp kvart i sju för att Daniel skulle jobba på Arctic Falls här i Vidsel. Så nu förstår ni kanske varför jag är trött. Tycker dock ännu mer synd om Daniel som inte fått en tupplur och är och jobbar!

Om man skulle bege sig ut poå en promenad i det otroligt vackra vädret!? :)



Vi åt fläskfilé, potatisgratäng och trepeppar-sås :)


Detta är vad jag och Maggan är bäst på ;)



Detta är i stort sett dom bilderna jag har från gårkvällen ;p


Depppp!

Ååååååååååååååååååååh, deeeepppdag idag!!!!!!!!! Och har ingen aning om varför.. eller ja...
Dagen börjde med att jag knappt orkade ta mig ur sängen, tog mig dock efter ett tag till statt för ännu en praktikdag. Har inte funnits så mycket att göra idag, så har mest suttit och gäspat.
När jag kom hem tog jag mig en tupplur, och vaknade sedan och insåg att jag inte skulle hinna på spinningen, så det var bara att avboka den.. ;/
Nu sitter jag och panikpluggar till en eng c-redovsing jag ska ha imorgon, om Skottland. Hurra!

Nä, nu är det bara att sluta deppa, ta sig i kragen och rycka upp sig! Och (!) se framemot morgonkvällen då det är studentfest på Valdino! :D :D




Pennhållare, knivställ och bokmärke.
Stackars gubbe...


Studentresa till Turkiet, klaaart! ;D

Idag är jag lycklig! ;D
Lägenheten doftar nybakta vaniljbullar och en studentresa till Turkiet är bokad! :D
Än så länge är det jag, Daniel, Robban och Adam som är klara, men en hel del till verkar ska droppa in. Detta kommer bli super! ;D
 


Kanske inte högsta standard, men det funkar! ;)


Vår häftiga takbar ;)


Lugn och ro..

Sitter och har äntligen fått lite lugn och ro, det har varit full rulle hela dagen!
Farmor och Sixten kom vid tio och sen bar det av mot Skellefteå där vi lämnade av Sixten på lassarettet. Sedan for jag och farmor mot Bureå och packade lite grejor som skulle hem till Vidsel. Även jag fyndade några småsaker, bla en räfflad stekpanna. :)
När jag kom hem var det bara att byta om och sedan fara på tema-spinning (80-tal).
Jag blev upphämtad på Step In av Daniel och nå småpojkar, och hade sedan inget annat val än att hänga med och drifta några varv runt Piteå. Jag lyckades efter ett tag få hem dom, när jag sa att det var cupcakes hemma hos oss.. Nu har dom stuckit och snart ska jag och Daniel gå och sussa!






Vi tog en mack-paus i Bureå :)


Skellefteå nästa!

Good morning sunshine!
Daniel väckte mig imorse när han for på skolan, så har varit vaken ett bra tag nu..
Idag ska jag i alla fall och skjuta farmor och Sixten till Skellefteå. Sixten ska på lassarettet, och de behöver lite hjälp med skjutsen, så klart jag hänger på. :)



Min älskade Daniel, DU är mitt allt

Är precis färdig med storstädning av toan, så nu luktar det gott och är fräscht. Det värsta jag vet (gällande hemmet iaf;p) är skitigt i toan och smutsigt på diskbänken, usch...

Har i alla fall varit igång sedan jag kom hem idag. Jag och Daniel var och handlade en sväng, sedan ställde jag mig och bakade bröd och gjorde sallad. Efter maten pallrade jag mig till Step In för en träningsrunda och nu är toan städad och fin. Nu ska jag bara göra lite skolarbete och sen ska jag krypa till kojs med älsklingsDaniel (det är för övrigt han som önskade rubriken) :).



Skinksallad med salami, pasta, ost och massa andra go-saker!
Även mitt nybakade bröd är med på ett hörn
En god sallad är riktigt svårt att slå.. :)








Äntligen är det sol igen! :D

God morgon!
Egentligen hade jag tänkt kliva upp när Daniel for på skolan, för att fara och tränade. Men sängen vägrade släppa taget om mig, så jag låg kvar och mös vidare.
Nu ska jag snart bege mig mot Luleå för att fara på en lektion. Känns grymt ogivande, men what to do..?

För övrigt så gör vädret idag mig lyckligare! :D



Fyndat på Vila, 100 kr ;D


RSS 2.0