Cupcakes!
Choklad cupcakes (med hela chokladbitar i) med vaniljfrosting.
Inte helt fel kan jag lova ;)
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil (jag använde mjölk, hade inge gräddfil, funkade lika bra!)
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1. Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt.
2. Smält smör, häll i. Häll även i mjölken.
3. Häll i mjäl, bakpulver, kakao och salt.
4. Smält endast 100 gram av chokladen i vattenbad och häll sedan i.
Hacka de resterande 100 g av chokladen till bitar och häll över.
5. Grädda i 13 min (för bullformar-storlek) i 175 grader.
Frosting:
50 g smör
200 g färskost
500 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
Blanda det rumsvarma smöret, fäskosten och vaniljsockret. Häll sedan i flosrsockret.
Låt stå i kylen och kallna lite, spritsa sedan muffinsarna!