12 mars
Morning!
Ännu en dag ledig! Börjar bli lite långtråkigt att sitta hemma själv hela dagarna. Ska i alla fall promenera till Step In snart och spinna en timma! :)
Helgen spenderas för övrigt här i Piteå.
Denna ser farligt god ut, måste prova:
Espressokaka med fudgeglaze
1 form ca 40x20 cm
Espressokaka
• 150g Smör
• 3 Ägg
• 2 ½ dl Strösocker
• 2 msk Vaniljsocker
• 3/4 dl Ljus Sirap
• 2 msk Espressokaffepulver
• 3/4 dl Kakao
• 2 dl Vetemjöl
• 100g Mörk Choklad
• 100g Vit Choklad
• 1 dl Hasselnötter
• ½ dl Mandel
• ½ dl Pinjenötter
Gör så här
1. Smält smöret och ställ det åt sidan.
2. Vispa ägg och socker fluffigt.
3. Rör i sirapen.
4. Sikta ned kaffepulvret, kakaon och mjölet,
rör tills smeten är slät och jämn.
5. Hacka choklad, hasselnötter och mandel grovt.
Vänd ner allt i smeten tillsammans med pinjenötterna.
6. Rör varsamt i det avsvalnade smöret.
7. Häll smeten i en smörad och kakaoklädd form.
8. Grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 30 min.
Låt kakan svalna.
Fudgeglaze
• 50g Smör
• 1 dl Strösocker
• 1 msk Vaniljsocker
• ½ dl Ljus Sirap
• 1 krm Salt
• 2 dl Vispgrädde
• 250g hackad Mörk Choklad
Gör så här
1. Smält smöret.
2. Häll i socker, sirap, salt och grädde.
3. Låt kolan sjuda på svag värme i ca 15 min, rör om då och då.
4. Häll kolan över den hackade chokladen,
rör tills den smält och glazen är slät.
5. Bred kolan ovanpå den avsvalnade kakan och låt stelna i kylen.
Förvara kakan kallt