Matbröd

Tidigare i veckan var jag och mamma på "Café Egenvispat" som nyligen öppnade i Bredsel. Där åt jag ett så fruktansvärt gott bröd och har nu hittat igen receptet från deras blogg!
Ett bröd som måste provas att baka! ;D




              Till 1 limpa: 

                3 1/2 dl vetemjöl
                  3 dl grahamsmjöl
                  1 dl strösocker
                  1 tsk bikarbonat
                  1 dl solrosfrön
                  1/2 dl linfrön
                  1/2 dl sesamfrön
                  1 dl russin
                  1 1/2 dl strödadlar
                  1 dl ljus sirap
                  4 dl filmjölk
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll i sirap och filmjölk
Rör snabbt ihop till en smet. Häll i smord och bröad form
Grädda i ca45 min på 200 grader.
Strödadlar hittar man i hälsokostaffärer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0