Ooey Gooey Brownies

Dessa provade jag att baka innan vi for till Arjeplog i måndags. Resultatet blev ganska rejäla brännsår ovanför ögat och på näsan. När jag skulle öppna den kok-heta burken med kolasås sprutade det rätt upp i ansiktet.. Eftersom vi inte hade is hemma så gosade jag med en frusen fläskbit hela natten..
MEN, dom blev otrolgt goda, kan verkligen rekomendera! (om man gillar choklad förståss;) )



 

Oooey Gooey brownies med marshmallows, kola och chokladtryffel
Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad

150g grovt hackade Marshmallows
1 burk Dulce de Leche*

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Gör så här
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet och kakaon. Rör i den hackade mjölken och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

Förvara brownien i rumstemperatur upp till 1 dygn, sedan skall den in i kylen! :)
Lycka till!!



* Dulce de leche får man genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 3-4 timmar.
Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen.

(Receptet är från kalasgott.blogg.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0