Självdiciplin

Självdisciplin är förmågan att tänka de tankar som för dig framåt, att ta de handlingar som krävs för att få något gjort och att bete sig på det sätt som krävs för att klara en uppgift. Denna behärskning av sig själv, självdisciplinen är en lyxvara som alla har möjlighet att nå, men många tyvärr inte gör.
-Och nu är det min tur att nå denna lyxvara! :)

Självdiciplin kan man bygga på 3 mål:

1. Mål
Mål är viktiga att ha uppsatta. Målen ska vara realistiska och mål som just du själv vill uppnå. Du gör det inte för någon annan!
Målen ska vara realistiska pga börjar du jaga mål som du själv känner är långt ifrån realistiska tappar man motivationen snabbt och man kan vinka motivationen adjöss!

2. Vilja och motivation
Grudstenen för självdiciplin är vilja och motivation. När dina mål är uppsatta måste du agera direkt och göra ditt agerande som en framåtskridande vana. Vilja och motivation skall samlas och förbrukas för att laddas på igen. Om dina mål verkligen är något DU vill ha tillräckligt mycket så skall inte vilja och motivation vara några problem och skaffa.

3. Uthållighet
Vissa dagar kan det kännas tyngre. Dessa dagar kan det kännas som viljan och motivationen bara försvinner. Men, när man vill ge upp, det är då det är extra viktigt att hålla självsiciplinen, och visa att man verkligern klara av det.
Tänk på hur det kommer kännas när du nått ditt mål, och återfinn viljan och motivationen!

Ofta när man börhar tappa motivationen är det pga att det är något i dessa "tre områden" som inte stämmer. Så det fösta man ska göra är att tänka igenom vad som är felet och sedan försöka rätta till det!


-Lycka till! Även till mig själv, känns som att det kommer att behövas!


Keep on rockin'!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0